Instagram: @finahem
Mejl: info@unikau.se







måndag 20 januari 2014

På landet hos Camilla

Idag hälsar vi på hos Camilla. Instagram:@camillacharlottastenholm

"Vi bor i Lålby som finns i Kristinestad i västra Finland. Vi flyttade hit och byggde nytt hus för 3 år sedan. Där vårt hus står fanns tidigare en gammal bondstuga. Eftersom både min sambo och jag driver varsitt företag så var renovering inte ett alternativ för oss. Så stugan som tidigare stod på tomten gav vi bort och den finns nu återuppbyggd i Lappfjärd, Kristinestad.""Eftersom det fanns så många gamla byggnader på tomten, ville vi att huset skulle harmonisera med dem, samtidigt som den amerikanskt inspirerade "porchen" var ett måste för mig :)  Vi är mycket nöjda med slutresultatet.""Att i solskenet sitta på den gamla träsoffan på trappan och avnjuta en kaffekopp, lyssna på fågelkvitter och hackspettens ihärdiga hackande... det är livet på landet.""Min inredningsstil är en salig blandning av lantlig och traditionell charm med moderna inslag. Den vita fräscha basen gör inredningen harmonisk. Färginslagen varierar, rött, blått, svart.... allt efter humör och årstid :)"

"På tomten finns ett stort uthus, ett härbre, några mindre lider, en stor potatiskällare och stengärdsgård. Runt omkring gården ligger åkrar och en skogshage. Väldigt fin miljö."
"På tomten finns ännu en del arbete med planteringar. Vill gärna ha en grönskande berså där uteplatsen och stengrillen står. Och drömmen om att inreda det gamla lilla stallet finns, likaså att göra härbret till redskapsbod/planteringsbod."
"Staden Kristinestad har 7000 invånare och stsden är känd för sina marknader samt för att vara Finlands första Cittaslow-stad. Sommartid är det liv och rörelse, turister och semesterfirare... på vintern är det lugnt tempo. 
Öppna portarnas dag och gammaldagstorg är två andra mysiga evenemang i staden."
"Detta är lite bakgrundsfakta och livet på landet är färggrannt oberoende av årstiden. Trots att vintern är fin och bjuder på många underbara konstvetk i naturen, så ser jag verkligen fram emot våren och de nya möjlighetetna som den bjuder.... plantera blomster, bygga staket och en port till gården." / Camilla 










Inga kommentarer: