Instagram: @finahem
Mejl: info@unikau.setorsdag 6 februari 2014

Måla fåtöljer, gardinstänger i koppar och på landet hos Karin

Tips 3.
Cecilia målar möbler

"Hej!
Cecilia heter jag, @homehearts på instagram. Jag vill dela med mig av något som jag gjort. Nämligen att göra om dessa fåtöljer med textilfärg."
"Det kan vara så krångligt att klä om fåtöljer, och dessutom dyrt om man inte gör det själv. Men genom textilfärg så är det enkelt och tar inte alls så mycket tid. Det var lite som var trasigt på fåtöljerna innan som jag lagade först, men annars så är det superenkelt - bara ta fram penseln och måla på."
" Det bästa är att dom blir som man vill ha det, man kan välja färger och det blir personligt. Mina fåtöljer målade jag med vit textilfärg och silvrig ram och en med svart ram."
" Fråga gärna här bland kommentarer  om du som läser är intresserad av att veta mer så förklarar jag gärna mer ingående.
Tack för en härlig sida med många vackra hem."
"Med vänliga hälsningar, Cecilia."
Tack och bock 
för ett toppen tips! 
Aldrig ens tänkt på 
att man kan måla om
t ex en fåtölj & så fint det blev. 
Tips 4 & 5
Kopparrör och bord

"Hejsan @plinnsan här från Instagram
Varför jag valt rör på väggen? Hmm jag har alltid velat ha ett så personligt hem som möjligt och önskar att jag kunde måla mina egna tavlor, men det gick inte. Så hittade gamla rör som jag tänkte vore kul att använda till något. Blev då ett ända stor "konstverk"
"Personliga röra" lätt att göra själv och gick på ett kick.
Dom bästa ingredienserna i inredning:)"
" Vi har bytt ut alla gardinstänger i hela huset till koppar rör med kopplingar för lampor :)
Blev supernöjd med dom:)"
"Har även gjort ett satsbord som ska färdigmålas"
"Nu är dom målade och på plats :)"
Underbara gardinstänger
Och vad fina borden blev. 
Kika gärna in på plinn.blogg.se Livet på landet hos Karin
Äntligen får vi kika in hos en av mina Instagrams favoriter @79392
Det låter så mysigt när Karin berättar:
"Här  byn Karlsarvet, strax utanför Leksand, bor sedan drygt tio år tillbaka vår familj. Vi bor i Körsbärsgården, en liten gård med bostadshuset ursprungligen uppfört 1937."
"Gården ligger ogenerat och vi har inga grannar alldeles omkring oss om man bortser från de 17 hästar som går i hagarna runt vår gård och som bor i stallet här bredvid."
"Skogen ligger bara något stenkast bort, den skog där vi plockar bär och svamp, går promenader och cyklar, hämtar ris, mossa och granar eller bara strövar runt och är. Vi ser ned till Siljan och det tar inte många minuter till bad och båtplats."
"Sedan vi köpte huset har vi ägnat en hel del tid åt att anpassa det för att få det att passa oss och våra behov. Vi har byggt till, byggt om och renoverat och under den tiden även utökat vår familj med två barn och två katter."
"Trädgården var i princip obefintlig då vi flyttade hit. Alla rabatter var igenlagda och hallonhäcken var mestadels ett gigantiskt snår. Det som fanns var ett äppelträd och några buskar, men med dem som grund har vi försökt blomma ut, lite i taget. Nu har vi snart vår igen, en vår då vi hoppas kunna fortsätta förverkliga idéer och tankar här på vår lilla gård"16 kommentarer:

Emilie sa...

Jag är lite intresserad av hur man ska göra när man målar om möbler. Dem blev jättefina!! Får jättegärna maila mig informationen på emilie.lindgren@hotmail.com

Anonym sa...

Hej! Jag har funderingar på att måla om mina fåtöljer så men har lite frågor ang det. Du får gärna ta kontakt med mig på emelie.stackelberg@yahoo.se.
Tack! /Emelie

Fredrika Magnusson sa...

Hej!

Vill måla min soffa vit men hittar ingen vit textilfärg vilken använde du?

Tacksam för svar
Fredrikamagnusson.c@gmail.com

Fredrika Magnusson sa...

Hej!

Jag vill måla om min soffa vit men jag hittar ingen passande färg. Vilken använde du?

Tacksam för svar
Fredrikamagnusson.c@gmail.com

Anonym sa...

Skicka gärna vilken färg du använt till mig!
SINNESSJUKT SNYGGT! malingronneback@hotmail.com

Anonym sa...

Hej.
vill också veta svaret om metoden och färgen du använde.
har en Emmafåtälj som jah vill förändra dom är i dyster rosa färg.
min mail är marianna.romanow@gmail.com
Tack

Anonym sa...

Hej,
Är intresserad jag med att veta hur du gått tillväga. Superfina stolar! Du får gärna maila mig lite instruktioner och gärna vilken färg du använder :)
Mvh Caroline caroline.elisabeth86@gmail.com

Anonym sa...

Hej!
Om detta inlägg fortfarande är aktuellt är jag intresserad av att veta vad färgen heter som du använde till textilen på fåtöljerna. Vart du köpte den och också vilken typ av färg du använde på träet på fåtöljerna. Superfint!
linanila@gmail.com

Lina Nilsson sa...

Hej!
Om detta inlägg fortfarande är aktuellt är jag intresserad av att veta vad färgen heter som du använde till textilen på fåtöljerna. Vart du köpte den och också vilken typ av färg du använde på träet på fåtöljerna. Superfint!
linanila@gmail.com

Anonym sa...

hejsan, som så många andra har funderat över, så funderar jag också på vilken typ av färg du använt och vars man kan hitta den? maila mig gärna!
engstrom.josefin94@gmail.com

Anonym sa...

hejsan, som så många andra har funderat över, så funderar jag också på vilken typ av färg du använt och vars man kan hitta den? maila mig gärna!
engstrom.josefin94@gmail.com

seada alilovski sa...

Hej snälla du ! Presiss sitter och planerar att måla om min fotölj vill gärna veta vad för sort textil färg ska man använda så att färgen färga inte om sig på kläder .vill du ge mig råd .min adress seadalilovski@gmail.com. tack på förhand

Anonym sa...

Hej hej
Fåtöljerna blev jättefina. Har en jag också som ska fixas, tänkte måla hela. Maila gärna mig och berätta hur du gick till väga och vilken typ av färg som funkar.
Tack på förhand!
madelis78@yahoo.se

Mvh Madelene

Mia Jönsson sa...

Vill gägna veta hur du målade om fåtöljerna, vilken färg?
/Mia

Miajonsson1981@gmail.com

Anonym sa...

Hej! Super fina fotöljer!! Jag skulle gärna vilja veta hur du gått till väga och vad du använt för färg samt om du tycker färgen är täckande. Har en matgrupp där stolarna sett bättre dagar och deta var ju helt klart ett alternativ.
Tack på förhand/ Diana
Diana.kristensen@fastighetsbyran.se

Malin sa...

Jag vill också gärna veta vilken färg du använt och vart man köper den.�� jonsson.malin@gmail.com