Instagram: @finahem
Mejl: info@unikau.se







måndag 3 augusti 2015

Renovering av gäststuga

Nu har äntligen "gubben" satt in vit träpanel, nytt golv, byggt in elen och tapetserat gäststugan. 
Då börjar det roliga för "gumman" i huset. 
 När jag inreder ett rum gör jag alltid som en liten bildkarta för att få känslan när jag bestämmer färger och material för inredning. 
Så här kan en inspirations bildkarta se ut. 
Det som hamnar i rummet behöver inte alls vara det som befinner sig på kartan utan de är bara till för att ge en vägledning till den känslan jag vill ha. 
  Så vit träpanel och en fondvägg med vit/grå tapet med medaljonger kändes rätt. Ett riktigt mörkt golv likaså. 


Vår gamla hatthylla tycker jag passade bra här vid entrén. En ljuslykta kan va bra om man behöver gå ut i mörkret och boll-lamporna skapar mysig kvällsbelysning. 


En gammal vacker stol får fungera som bord för tvättkärlet och i den gamla hattväskan ligger tidningar och böcker. 

Ovan tvättkärlet har vi hängt en rund spegel och ovan det ett arvegods som man förr använde som hjälp för att hänga mjölkkannor. Nu kan man istället hänga handdukarna här. Kul när saker o ting också fyller en funktion. 

Det är ganska smalt bredvid sängen så vanliga nattduksbord funkar inte. Men det ville jag inte heller ha. Stubbarna som egentligen skulle bli pallar blev perfekta som små sängbord. I dem har jag lagt några böcker, ljus samt fjärrkontroll till belysningen i stugan. Skönt att väl i sängs kunna släcka eller tända den belysningen som önskas. 

Jag har som sagt stoppat ned lite ljus i korgarna också. Kanske vill någon bara ha lite tända ljus som belysning medans man tex tittar på en film. Och visst är väl de här ljusen fina?!

Sänggavel hoppade jag över eftersom jag ville lägga fokus på industrilamporna samt de nyinköpta tavlorna. Tycker det passar bra med lite djurbilder, eller vad tycker ni?

Nu har sonen med vän intagit gäststugan och de tycks trivas. Tror vi själva får ta en övernattning där någon kväll, om den nu blir ledig någon kväll;-)




Inga kommentarer: