Instagram: @finahem
Mejl: info@unikau.semåndag 7 mars 2016

Älskade olivträd...du lever!

Ja, det är faktiskt sant. Olivträdet som vi köpte för en billig peng  utanför Coop förra sommaren lever faktiskt fortfarande. 
År ut och år in har vi köpt olika växter till altanen, som är så fina hela sommaren men som sen dör. Perenna eller inte...vi har tydligen inte gröna fingrar. Men så förra året köpte vi ett olivträd. Vi skrattade och sa att ja när det är så här billigt så kan vi väl kosta på oss ett olivträd - trots att det inte kommer leva så länge, stackarn. 
Men hösten kom och när det började bli alltför kallt tänkte vi att vi skulle ge det arma olivträdet en chans. Vi hade hört att det är svårt att lyckas att hålla dem i liv. Men attans vi skulle försöka. 
Sagt och gjort vi släpade med oss olivträdet hem till lägenheten. Ställde det i en hörna på golvet, där stackarn inte ens fick sol på sig. Torrt och varm var det och en liten skvätt vanligt vatten varje vecka och den höll sig fin ganska långt in på hösten. 
Vintern kom och hjälp vad den började torka ut. Knappt ett blad kvar. Men vi gav oss inte. Vi klippte ned de torra grenarna (nästan alla) och efter någon vecka vaknade den till liv igen. Och så har vi fortsatt - klippt bort det torra och tråkiga och nu står den här redo för varmare temperaturer och ett liv på altanen. 
Inga kommentarer: