Instagram: @finahem
Mejl: info@unikau.se







onsdag 31 augusti 2016

Pälsigt och fluffigt i vardagsrummet

Enligt inredarna som spår i framtiden så kommer höstens och vinterns viktigaste och trendigaste detalj i våra vardagsrum vara soffan eller fåtöljen som vi nu väljer i materialet: långhårig päls istället för tyg eller skinn. 
Själva gissar vi att det ev är några få som vanligt som ens uppfattat att detta är det senaste och att trenden om den håller i sig kanske blir som störst 2017. 
Så brukar det vara med förutspådda trender. Det är först något år senare som allmänheten fått nys om den, vant sig vid den och vill ha in den i sina hem. 
Så vad tror du? Blir det en långhårig soffa till hösten?

(Foto och möbel från: Sentient furniture)

(Foto och möbel från Baxter)



Dagens inlägg är sponsrat av:









tisdag 30 augusti 2016

In med naturen

Hösten smyger sig på. Vi är mindre och mindre utomhus. 
Saknar man naturen men inte vädret - ta med dig naturen in. 


@rolfsdotterdesign


@100kvadratmeter


@37kvadrat


@englaskreativaverden



Dagens inlägg är sponsrat av:








söndag 28 augusti 2016

Sovrumsinspiratör

Så vart kan man hitta inspiration för sovrum?
Naturligtvis hoppas vi att ni här på bloggen kan hitta vad ni söker. Annars är Instagram också en toppen inspirationskälla. 
Ibland vet man vilken stil man är ute efter, ibland hittar man den röda tråden när man är ute och letar inspiration. 
När det gäller sovrum är det många som kanske faller för just ett märke. Lexington är ett av de företag som satsar på inredning och även textiler till sovrum. Och titta vilka fantastiska sovrum de stylat med sina produkter. 
Så ibland är den röda tråden kanske inte en färg eller en känsla utan ett märke.  Lexington levererar tycker vi. 
(Foton: Lexington)



Dagens inlägg är sponsrat av:








fredag 26 augusti 2016

Sovrumsinspo från Instagram

Vi fortsätter med sovrumstemat och ger idag er inspiration från Instagrammare som delar med sig av inspo från sina sovrum. 

Först ut har vi detta ljuvliga sovrum hemma hos @sarahstrath


Nästa är från @katrinehitz


Och sist men inte minst från @retropellan



Dagens inlägg är sponsrat av:







onsdag 24 augusti 2016

Sovrum som sticker ut: Orientalisk touch

I gårdagens inlägg tog vi ett vågat kliv och tipsade om hur man kan fixa till ett mysigt sovrum med färgerna grönt och orange. 
Idag tänkte vi ta en titt på hur man får en orientalisk touch i sitt sovrum. 

Tapetval. Här kan man vara vågad och ta ut svängarna när det gäller färg och mönster. Vi har valt att tipsa om ett väldigt lugnt och harmoniskt sovrum i detta fall och valt en terracotta färgad tapet. 
(Från tapetorama.se)

För att tydliggöra temat på sovrummet så välj en stor härlig sängram. Gärna i trä. 
Vad sägs om denna?
(Foto:Aftonbladet)

Orientaliskt stil ger en känsla av lyx - så självklart är det siden som gäller - både i valet av sängkläder och gardiner. 
(Foto:Sleepinsilk.se)

Har man möjlighet till golvvärme så är marockansk kakel ett utmärkt alternativ. Man kan även täcka hela golvet med orientaliska mattor lite huller om buller på golvet. Men en heltäckningsmatta är kanske det enklaste och billigaste alternativet. 
(Foto:byggmax.se)

Glödlampor eller stearinljus, oavsett val så bör valet falla på lyktor och det gärna många. Vi hittade en favorit på fyndiq.se. 
(Foto:fyndiq.se)

Vill du få in den andliga touchen så är en inomhusfontän ett bra alternativ. 
Vill man ägna sig åt meditation i sitt härliga och rofyllda sovrum så är en meditationsfontän ett alternativ. 
Vi hittade denna fina från PB Home hos kitchentime.se
(Foto:kitchentime.se)




Dagens inlägg är sponsrat av:






tisdag 23 augusti 2016

Sovrum som sticker ut

Nu ska vi i några dagar framöver ta oss en titt på sovrummet. Efter önskemål så behövs inredningstips på hur man förvandlar det kanske idag lite trista och sterila sovrummet till något mer gladare, fantasifullare och mer vågat. 

Idag tänkte vi ge er lite tips på hur ni får ett ljust, färgglatt och vågat sovrum med färger som vi vanligtvis kanske inte förknippar med just sovrummet. Ett rum trots färgval ändå blir luftigt och harmoniskt. 

DET GRÖNA OCH ORANGA SOVRUMMET

(foto: rusta.se)
Vi har valt ELLES vackra tapet som finns på Rusta. Vit bas med mönster av gröna växter. Den här tapeten är inte bara läcker utan skapar ett ljus och luftighet. Att växter och blommor ofta är motiv på mönstrade tapeter i sovrum har en baktanke som många kanske inte tänker på. Av någon anledning så får rummet en känsla av frisk luft och den känslan är inte så tokig i ett sovrum. 
Taket bör vara vit målat och golvet får gärna vara i ljus trä. Gardiner får gärna vara vita för att förstärka ljus och luftighet kring fönster. 

(Foton: IKEA.com)
Vill man förstärka luftigheten och ljuset bäddar man med vita sängkläder. Vill man skapa en mer harmonisk stämning så kan grått fungera. Viktigt är dock att sängkläderna är enfärgade och inte är mönstrade. 

(Foton: vimobler.se)
Förutom grönt så behövs det här ytterligare en stark färg och orange tycker vi passar bra. Så varför inte fylla sängen med kuddar i orange. Och kanske hänga upp tyghängkrukor som den på bilden med ngt grönt i. 

(Foton:bgafotobutik.se,posterbyrån.se,englessoncompany.se)
Möbler så som sängram, nattduksbord, garderober osv får gärna vara i svart trä. 
Svarta får även tavelramarna vara. Eftersom tapeten är så fin i sig behövs faktiskt inte här något motiv. Men vill man inte bara ha tomma ramar på väggen så är ett tips svartvita foton. 
Vi tycker fotot på allas vår Pippi Långstrum från posterbyran.se tex skulle vara fint och passande i detta faktiskt också lekfulla rum. 

(Foto:kilamobler.se)
Sist men inte minst tycker vi att pricken över i:et skulle vara en härlig stol/fåtölj i bambu. 

Hoppas ni gillat dagens sovrumstips!
Om inte så kommer ett annat imorgon:-)




Dagens inlägg är sponsrat av:





söndag 21 augusti 2016

Slut på semestern - men mycket roligt väntar

Vilken fantastisk sommar det har varit!
Det känns som om det var en evighet sen vi var i stan, men nu är semestern slut och vi har kommit hem igen.
Till en början kändes det lite ledsamt och faktiskt ganska instängt att flytta in i lägenheten igen. Men ganska snabbt bestämde vi oss för att tänka om - upp med mungiporna. 
Började dagen hemma i stan med att slänga ut vår säng och åkte iväg och köpte oss en ny. Täcken, kuddar och sängkläder byttes också ut. Så ikväll blir det lite mysigt att hoppa i sängs även om vi är i stan. 
Under hösten har vi bestämt oss för att fixa till lite här hemma och det är ju så roligt. 
Även när det gäller @finahem och bloggen så händer det en hel del kul under hösten. Tex så besöker vi Formex redan den här veckan och checkar vad det kommande året har i sitt sköte när det gäller inredning. Spännande!

Så vårt tips till er alla som hänger med mungiporna för att semestern är slut är att faktiskt ta en titt på vad hösten har att erbjuda. 
Är det tomt i almanackan så fyll den med lite roliga saker att se fram emot. 



Dagens inlägg är sponsrat av:




onsdag 17 augusti 2016

Can Pastilla

Efter några härliga dagar i Port de Soller begav vi oss till Can Pastilla. Det ligger nära både Palma och flygplats. Ca 45 min med bil från Port Soller. Som tur är så är det relativt billigt att åka taxi på Mallis:-) (Ca 500kr)
Här ägnade vi oss också åt sol o bad. 
På kvällarna åt vi gott. Här finns många turistfällor när det gäller restauranger. Vilket för oss betyder trista menyer med dyra priser. Men letar man bortom huvudgatorna så kan man hitta pärlor. 
Efter rekommendationer på nätet så hittade vi Fins tapas & bar
Här serveras goda drinkar och fantastisk mat som också är en fröjd för ögat. 
Tonfisk bestod två av rätterna vi testade. Mums!


En kväll åkte vi in till Palma. Här testade vi Koh efter att ha fått varma rekommendationer. 
Vi gjorde precis som vi hade blivit rekommenderade - beställde alla starters och blev serverade hela kvällen av ljuvliga smakupplevelser. 
19 rätter, 2 ljuvliga drinkar, 4 glas vin och 3 läsk senare fick vi mätta och belåtna in notan på ynka 1500kr. Detta för 4 personer som just upplevt en smaksensation utöver det vanliga både gällande mat och dryck. Helt otroligt! 

Det bästa på vår resa förutom maten:-) var vår utflykt. 
Vi ville ut och snorkla. Det finns många alternativ på båtturer men vi fick syn på Alcudiacharters som har en båt som du kan hyra privat. En lyckoträff. 
För bara några hundralappar extra fick vi en dag på sjön med egen kapten, kock och snorkelutrustning. Vi besökte ljuvliga platser för snorkling och bad. Rekommenderas varmt!

Nu är vi hemma i Sverige igen och kan konstatera att vi haft en fantastisk sommar med avslutande semesterdagar i Paradiset. 




Dagens inlägg är sponsrat av: