Instagram: @finahem
Mejl: info@unikau.selördag 12 augusti 2017

Roadtripp 2017: KRAKOW

Efter Köpenhamn begav vi oss mot Polen. Snabbast går det om man tar färjan från Gedser till Rostock. 1.45 min tar den turen och det är lagom för lite vila och en kopp kaffe. Så mycket annat roligt finns det inte på färjan och taxfreen ombord kändes inte så billig för oss svenskar. 
Att bila i Tyskland var väldigt smidigt. Fina vägar och fri fart. Men inte så mycket att titta på. Väl inne i Polen fick vi sakta ned farten ordentligt då vägarna den första timmen var i otroligt dåligt skick. 
Framme var vi först vid 21. En lång dag på vägarna. 
Så skönt att komma fram till hotellet Art & Garden Residence i Krakow. 
Här blev vi väl mottagna, bjudna på champagne och sen väntade en fantastisk middag i trädgården. 
Vi somnade sen gott i vårt mysiga rum. 
Dagen därpå gick vi ned till gamla stan och förvånades över hur vackert här allt var. Vackra byggnader, utsmyckade hästar med vagnar och otroligt rent. Vi tog en tur i Tyghallen som ligger mitt på torget. Här fanns mest krimskrams men roligt att titta. 
Ett sätt att turista i Krakow är att ta en elbil/golfbil med chafför/guide. Det gjorde vi och fick oss ca 2 timmars tur. Som ni säkert vet finns här en intressant historik. 
Vi åkte bla förbi Shindlers fabrik. 
Under åkturen fick vi upp ögonen för de Judiska kvarteren. Här finns många restauranger och billiga sådana. Men det får bli mer besök i den delen av staden vid ett annat tillfälle. För även om de dyraste restaurangerna ligger vid torget i gamla staden så är det inte helt fel att ta sin middag där när mörkret faller på. Otroligt mysigt och vackert. Och tilläggas bör göras att det ändå är väldigt billigt att äta. 2 glas prosecco, 2 glas vin, 2 förrätter och 2 huvudrätter=290kr inkl dricks. 
Hit kommer vi definitivt komma tillbaka. 
Det finns så mycket att se och upptäcka. En weekend resa till våren vore inte så tokigt. 


Dagens inlägg är sponsrat av:


Inga kommentarer: